Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Etnografie si Arta Populara se afla pe Str. 9 Mai din Tulcea, in fostul sediu al Bancii Nationale a Romaniei si este unul dintre simbolurile orasului.
Constructia a fost ridicata intre anii 1924-1927 si este un exemplu al arhitecturii moderne.
Patrimoniul muzeului cuprinde o diversitate de colectii, un model cultural unic generat, in Dobrogea, de convietuirea etnica dintre romani si alte etnii: aromani, bulgari, turci, tatari, rusi-lipoveni, ucraineni, greci.
Expozitia Multiculturalitate dobrogeana ofera vizitatorilor imaginea identitatii culturale a unora dintre populatiile care au convietuit cu romanii cat si fenomenul locuirii interetnice.
Salile muzeului prezinta locuinte traditionale romanesti (patul, lada de zestre, lavita, razboiul de tesut, stergare, laicere, scoarte), aromanesti (locuinta – cort cu tesaturile decorative specifice), slava (lijanca, iconostasul, samovarul, dulapul de haine), port popular romanesc, aromanesc, turcesc si tatarasc, bulgaresc, grecesc, lipovenesc.
In curtea muzeului sunt prezentate aspecte ale practicarii diferitelor ocupatii si mestesuguri traditionale: agricultura, viticultura, pescuitul, apicultura, olarit, atelierul fierarului, atelierul mesterului tamplar.
Muzeul organizeaza anual expozitii temporare legate de sarbatorile fiecarui anotimp: traditii de primavara, pastele in credintele romanilor, rodul pamantului, bogatiile toamnei, obiceiuri de iarna.
Program de vizitare: mai-octombrie 10-18, noiembrie–aprilie 8-16.
Sursa
Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Tulcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Tulcea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Tulcea
Coordonate GPS: 45.1811485,28.8055363
Catedrala Sfantul Nicolae este asezata in centrul orasului Tulcea, fiind un monument istoric si religios reprezentativ. Lacasul de cult a fost construit in anul 1865, in perioada ocupatiei otomane si
Manastirea Celic-Dere este situata in nordul Dobrogei, judetul Tulcea, comuna Frecatei si reprezinta unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra.
Numele ma
Pe Dealul Monumentului din Tulcea, candva numit Dealul Hora, se inalta candva o semeata cetatea, numita Aegyssus. Construita in secolul al IV-lea i.Hr., cetatea are origini, precum si nume celtic, pro
Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii este situat in Tulcea, pe strada 14 noiembrie nr. 1. Poate fi vizitat in perioada mai-septembrie intre orele 10-20, iar in perioada octombrie-aprilie intre ore
Adresa: Str. Portului, nr. 34 A
Telefon: 0240 518 945
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.