Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa La Elefant este o cladire - monument istoric din Timisoara, construita in anul 1785. Cladirea ii apartinea maistrului sticlar Mathias Simon, din punct de vedere arhitectural incadrandu-se in stilul eclectic istoricist, cu elemente baroce (poarta si portalul).
Pilastrii au fost construiti pe doua niveluri si decoreaza fatada la etajele doi si trei.
Documentele atesta ca in anul 1828 cladirea era in proprietatea Elisabethei Dadany (Gadanyi), urmand ca sa adaposteasca renumita ospatarie si hanul "La Elefant". In perioada comunista cladirea a gazduit trustul de constructii din Timisoara.
Intre anii 1980-1981, Casa La Elefant a fost modificata dupa planurile arhitectului Serban Sturza.
Casa La Elefant din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa La Elefant din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7588005,21.2290154
Teatrul National Mihai Eminescu esre situat pe strada Alba Iulia nr. 2 din Timisoara si a fost ridicat intre anii 1872 - 1875.
Cladirea in care functioneaza teatrul este un monument arhitectural ce ap
Cetatea Timisoara, in latina "Castrum Timensiensis" este atestata documentar inca din secolul al XII-lea, fiind o puternica cetate otomana pe ruinele careia s-a construit actualul oras Timisoara.
In
Intre anii 1735-1737, la initiativa contelui Hamilton, presedintele asociatiei si comandantul militar al Banatului s-a construit primul spital si prima farmacie din oras.
La terminare, spitalul a fo
Timisoara a fost si este cel mai puternic centru cultural din vestul Romaniei. Asezarea geografica favorabila, la confluenta intre Europa centrala si cea de est ii confera Timisoarei o larga deschider
Palatul Dauerbach este o cladire istorica situata in centrul Timisoarei, in Piata Victoriei. A fost construit intre anii 1912-1913 de catre arhitectul Laszlo Szekely pentru Georg Dauerbach.
Cladirea
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.