Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sf. Treime este situata in Oradea, pe str. Bumbacului nr. 1.
Edificiul a fost ridicat in stil baroc, la initiativa cardinalului Emeric Csaky, episcop romano-catolic a Oradiei, in prima jumatate a sec. al XVIII-lea.
Biserica este compusa dintr-o singura nava si o absida semicirculara. A fost construita pe ruinele unei biserici medievale distrusa de catre turci. Recentele cercetări arheologice au confirmat această ipoteza, identificand sub pardoseala actuala a bisericii mai multe faze de constructie databile între sec. XIV–XVI.
Si-a castigat forma actuala in urma unor modificari si adaugiri efectuate in jurul anului 1750 de catre episcopul Nicolae Csaky (prelungirea navei si turnul vestic), respectiv de catre cardinalul Lorinc Schlauch in 1896 (refacerea absidei, renovarea in stil eclectic a fatadelor si decorarea interioara). Picturile murale din nava si absida bisericii sunt opera pictorului Ferenc Storno.
Biserica Romano-Catolica Sfanta Treime Oradea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Romano-Catolica Sfanta Treime Oradea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Oradea
Coordonate GPS: 47.032117,21.958417
Palatul Moskovits este situat in Parcul Traian 2, municipiul Oradea, fiind construit in anul 1905.
Cladire a reprezentat un experiment in perioada in care a fost ridicata, deoarece proiectantul aces
Palatul Justitiei din Oradea este situat in Parcul Traian nr.14. A fost construit de Guttman Jozsef si Rendes Vilmos in 1898, dupa proiectul lui Kiss Istvan, fiind initial Tribunal.
Dupa 1944, cladir
Palatul Stern este situat pe strada Republicii 10-10A, Oradea, judetul Bihor, fiind construit in anul 1909. Motivele decorative, de inspiraţie florala, sunt preluate din arta populara, de pe tesaturi
Bazinul Olimpic din Oradea detine un sistem de filtrare si recirculare a apei realizat cu tehnologii de ultima ora. Construit din structuri metalice usoare in forma de arc de cerc, acoperisul bazinulu
Situate in partea de est a judetului Bihor, in Muntii Apuseni, Cetatile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume.
Cetat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.