Apasati pe imagini pentru vizualizare
Traseul Busteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman
Traseul incepe din Busteni de la hotelul Silva, se merge pe partea dreapta a Vaii Jepilor pana se intalneste o ramificatie a drumurilor. Se merge pe cel din dreapta in urcus pieptis pana la Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei, despartite de Valea Spumoasa pe care se afla numeroase caderi de apa.
Se ajunge in Valea Jepilor, se traverseaza pana la baza unei scari sapate in stanca, unde exista si cabluri de asigurare. Apoi se ajunge la baza treptei stancoase a Cascadei Caraimanului se urca pieptis printr-un mic horn si se strabate o zona stancoasa pana la Cabana Caraiman, situata la 2.025 metri altitudine.
Marcaj traseu: cruce albastra
Durata traseu: 2 - 3 ore
Sursa
Traseul Busteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Traseul Busteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Busteni
Coordonate GPS: 45.410984,25.536675
Statia meteorologica de pe Vf. Omu, din masivul Bucegi, reprezinta statia meteo aflata la cea mai mare altitudine din Romania si una dintre cele mai mari altitudini din Europa. Se afla in apropierea c
Casa Alexandru Popescu din Busteni se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei. Edificiul dateaza de la inceputul sec. XX
Traseul Busteni - Cumpatul - Sinaia
Traseul incepe din Busteni, din spatele Sanatorului Zamora, se merge pe drumul forestier spre sud, paralel cu liziera padurii Zamora, pana in Valea Zamorei.
Drumu
Partia de ski Costila - Caraiman din Busteni are un grad ridicat de dificultate, o lungime de 400 m si diferenta de nivel de 250 m.
Partia nu este prevazuta cu iluminare nocturna si nici cu instalati
Rezervatia turbaria Laptici (1470 m) se afla la poalele Muntilor Laptici si cuprinde cea mai interesanta mlastina oligotrofa din Bucegi.
Desi mic si izolat geografic de zonele mari de tinoave din Ro
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.