Apasati pe imagini pentru vizualizare
Intr-un cartier de pe dealul Piscului din Bucuresti, pe str. Martisor nr. 26, se afla locuinta celui mai mare poet al secolului nostru, Tudor Arghezi.
Ion N. Theodorescu, adevaratul nume, a trait intre 1880-1967. Conform dorintei testamentare a acestuia, din toamna anului 1974 casa a devenit muzeu memorial.
Casa este compusa din 18 camere, avand parter si etaj. In camera de lucru a scriitorului sunt expuse mii de volume de carti, un aparat radio din anii '30, precum si o masa si-un pat deasupra caruia se vede o icoana din lemn veche de peste 150 de ani.
Valoros poet, virulent pamfletar, prozator ilustru si autor dramatic, Tudor Arghezi a scris si cronici de teatru si arta plastica, fiind o deosebita personalitate.
Langa casa memoriala de pe strada Martisor se afla si o cladire mai mica in care a functionat tipografia artistului, denumita "Potigraful Martisor", ceea ce reaminteste de prodigioasa activitate de publicist si editor al marelui poet.
Casa memoriala Tudor Arghezi cuprinde si fotocopii ale unor documente importante din viata poetului, manuscrise, fotografii sau editii princeps din opera argheziana, ce refac universul mult indragitului om de cultura.
Casa memoriala Tudor Arghezi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Tudor Arghezi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.3975677,26.1167736
Adresa: B-dul Gheorghe Magheru, nr 2-4
Telefon: 0213166708
Numar sali: 1
Capacitate: 870
Sunet: Dolby - Stereo
Sala are o capacitate de 870 de locuri, sunet Dolby Stereo. Aici au loc, de obicei,
Adresa: Complex Comercial Plaza Romania - Bd. Timisoara, nr 26, sector 6 Et. 2
Telefon: 0214078300, 031 431.00.00, 021 431.00.00
Fax: 021 407.83.33
Numar sali: 11
Capacitate:
Hotelul Intercontinental este amplasat chiar inima capitalei, in apropierea marilor centre de cultura ale Bucurestiului precum Teatrul National, Galeriile Art Expo, Galeriile Dominus sau Galeriile Dal
Pe aleea principala din Parcul Tineretului a fost construita o mare fantana arteziana, realizata dupa planurile arhitectului Valentin Donose.
De forma circulara, cu o bordura larga, placata cu trave
Parcul Izvor din Bucuresti formeaza un dreptunghi de verdeata de 17 hectare, fiind delimitat de Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii, strada B.P. Hasdeu si Splaiul Independentei.
Este un
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.