Apasati pe imagini pentru vizualizare
Bustul Dr. Haralambie Botescu este postat in Piata Haralambie Botescu din Bucuresti (la intersectia Strazii Berzei cu Strada Popa Tatu), langa Piata Matache.
Dr. H. Botescu (1874- 1917) a ocupat diverse functii in conducerea municipiului, iar in timpul Primului Razboi Mondial a desfasurat o activitate sustinuta pentru combaterea epidemiilor.
In semn de recunostiinta i s-a inaltat acest bust. Realizat in anul 1923 de sculptorul D. Mataoanu si A. Culina, bustul este turnat in bronz si asezat pe un soclu sub forma de trunchi de piramida prelung avand in partea superioara un motiv ornamental si emblema medicinii.
Bustul doctorului Haralambie Botescu este inscris in Lista monumentelor istorice 2004 - Municipiul Bucuresti.
In anul 2008 monumentul a fost restaurat de specialistul in restaurari Lazar Ionel, atribuit de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic din Bucuresti.
Bustul Dr. Haralambie Botescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul Dr. Haralambie Botescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.445117,26.08135
Castelul Tepes din Bucuresti are o vechime de peste o suta de ani, a fost construit de catre regele Carol I (aprilie 1866 – 10 octombrie 1914), un iubitor al lui Vlad Tepes si este copia fidela a c
Strandul Vacaresti este situat intre Parcul Tineretului si soseaua Vacaresti. Dispune de 1 bazin olimpic pentru adulti si 4 bazine pentru copii, sezlonguri, umbrelute, terasa, bar, restaurant, dusuri,
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Biserica Mavrogheni din Bucuresti reprezinta un monument istoric situat in apropiere de Piata Victoriei, pe micuta strada a Monetariei.
Zidita la 1787 de domnitorul Nicolae Petre Mavrogheni, ea facea
Monumentul si fantana Luigi Cazzavillan (1852-1902) au fost realizate in 1906 de catre sculptorul Marin Filip, fiind situate in Parcul Luigi Cazzavillan de la intersectia strazilor Temisana si Transil
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.