Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Sugau se afla in Masivul Sipos (1568 m), Muntii Giurgeului, Carpatii Orientali si s-a dezvoltat intr-o lentila de calcar cristalin cu intruziuni dolomitice, avand o lungime de 10km, latime de 2 km iar inaltimea depasaste 200 metri pe alocuri.
Pestera Sugau poate fi impartita in 4 etaje de galerii dispuse pe mai multe nivele. Astfel, Galeria Principala are o intrare protejata cu grilaj metalic. Prima sala Vestiar continua cu Sala Sfatului, urmat de Hala Descoperitorilor. Aici se intalneste adevarata fata a unei pesteri formata in calcar, cu diferite speleoteme. In tavan pot fi admirate forme interesante de coroziune ca Ochii bufnitei uriase.
Ramificatia din sud continua cu Sala Hornurilor, Sala Edmund si Sala muzicii. O alta ramificatie se deschide din Sala Buzduganelor, denumita Bratul Preaplin. Dupa un taras anevoios de 40 metri, pestera se continua cu sali deosebit ornamentate ca Sala Stalpului, cu o coloana inalta de 4 metri.
Tot aici la fiecare pas pot fi admirate speleoteme splendide, cum ar fi Candelabrul, Pagoda si altele, aceasta zona fiind declarata Rezervatie Interioara. Nivelele inferioare sunt greu accesibile, labirintice cu zone deosebit de inguste, urmate cu largiri formate in diaclaza.
Vizitarea pesterii se face cu ghizi in limita traseului turistic. Este necesar echipament adecvat. Lungimea traseului turistic este de 150 metri iar durata vizitei de 35-40 minute. Nu este recomandat persoanelor cu probleme locomotorii.
Sursa
Pestera Sugau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Pestera Sugau
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Baile Harghita
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.6698341,25.6617317
Manastirea Fagetel se afla in apropierea comunei Frumoasa, judetul Harghita, pe drumul national 12A, la 24 de kilometri de Miercurea Ciuc avand ca hram Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.
Est
Partia de ski Miklos are un grad ridicat de dificultate, fiind recomandata schiorilor avansati, o lungime de 200 m, altitudinea la plecare este de 1.376 m.
Aceasta partie are instalatie de nocturna,
Partia de ski Csipike este omologata de Ministerul Turismului, are un grad de dificultate usor spre mediu si o lungime de 380 m. Altitudinea la plecare este de 1.322 m, beneficiaza de nocturna, dar nu
Manastirea Izvorul Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, intre Mures si Olt, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 intre Miercurea Ciuc si Gheorgheni.
Sfanta Biserica are hramul Adormirea
Monumentul comemorativ in amintirea luptelor cu tatarii se afla in comuna Lazarea, langa drumul national DN 12, judetul Harghita si a fost ridicat in anul 1908.
Monumentul nu este impozant, are dimen
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.