Apasati pe imagini pentru vizualizare
In tinuturile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi, in zona colinelor din spatiul limitrof al Muntilor Zarandului.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai vechi "tinuturi ale vitei de vie" din Romania, fiind atestata documentar de la inceputul secolului al IX lea.
In prezent este cea mai importanta zona viticola a judetului, delimitata de localitatile Paulis (sud) si Pancota (nord), intinzandu-se pe o lungime de circa 30 km si pe o latime cuprinsa intre 1-4 km.
Climatul temperat-continental moderat, cu ierni blande datorita influentei oceanice din vestul continentului, insolatia ridicata datorita expunerii vestice a versantului zarandean si solul bogat in elemente minerale sunt daruri ale naturii care au contribuit la producerea faimoaselor vinuri din podgorie.
Se remarca soiurile rosii de Minis, cunoscute inca de la mijodul secolului al XVIII-lea, iar in nordul podgoriei, la loc de cinste, se afla Mustoasa de Maderat.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Podgoria Aradului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.161048,21.258144
Castelul Regal de la Savarasin a fost construit între anii 1650-1680 si a apartinut familiei regale romane, fiind inaltat pe locul unui castel ce a apartinut familiei nobiliare Forray, din secolul al
Adresa: Galleria Mall Arad, Str. Aurel Vlaicu 225 – 235, et. 1
Telefon: 0357731333
Numar sali: 8
Capacitate: 1763
Cu o capacitate totala de 1763 locuri si opt sali, toate digitale, dintre care s
Parcul dendrologic Savarsin se afla in localitatea cu acelasi nume, judetul Arad, intre muntii Highis-Drocea si se intinde pe o suprafata de 6.5 hectare, imprejurul Castelului Regal de la Savarsin.
P
Adresa: Bd. Revolutiei, nr. 84-86
Telefon: 0257 270 277
In arhitectura aradeana, un loc deosebit de important il ocupa cladirea actualei Catedrale Ortodoxe Romane cu hramul "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Biserica a fost construita intre anii 18
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.