Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica ortodoxa sarba Sfintii Petru si Pavel a fost construita intre anii 1698-1702 in stilul barocului timpuriu, in zona veche a Aradului, numita orasul sarbesc. Reprezinta cea mai veche cladire a Aradului. A fost restaurata in anul 1790.
Turnul bisericii, construit din placi de bronz, este realizat în stil rococo. In varful turnului se afla o cruce care a fost fixata pe un glob.
In biserica exista o colectie de carti si documente legate de prezenta sarbeasca în zona Aradului, steaguri ale breslasilor aradeni si ale granicerilor mureseni de pe vremea Imperiul Habsburgic şi cel Otoman.
Adresa: Arad, Piata Sarbeasca nr. 1
Biserica ortodoxa sarba Sfintii Petru si Pavel Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica ortodoxa sarba Sfintii Petru si Pavel Arad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.166929,21.311244
Complexul Muzeal Arad se afla in incinta Palatului Cultural, localizat in Piata George Enescu nr. 1 si a fost deschis in anul 1983.
Complexul detine peste 125.000 de piese, impartite in sectiile: arh
Biserica Reformata situata in satul Vanatori, comuna Misca este un monument istoric, apartinand de Episcopia Reformata de pe langa Piatra Craiului si de Protopopiatul Reformat Arad.
Cea mai veche p
Parcul dendrologic Savarsin se afla in localitatea cu acelasi nume, judetul Arad, intre muntii Highis-Drocea si se intinde pe o suprafata de 6.5 hectare, imprejurul Castelului Regal de la Savarsin.
P
Catedrala romano-catolica este unul din edificiile cele mai reprezentative pentru vizitatorul orasului Arad, fiind o cladire masiva si impunatoare ce domina intreaga artera de suflet a aradenilor. In
Manastirea Bezdin se afla la 36 km vest de Arad si este una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza astazi, datand din 1539.
Manastirea Bezdin a fost mandria comunita
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.